Οδοντική χειρουργική

  • Εμφράξεις
image-338091-emfraxeis.jpg

Το σφράγισμα ενός δοντιού είναι η μέθοδος θεραπείας του από την τερηδόνα.
Αισθητικά («λευκά») σφραγίσματα πραγματοποιούνται σε σημεία που πρωταρχικώς αφαιρείται η τερηδόνα και το κενό αυτό αντικαθίσταται με ρητίνη, ένα απολύτως βιοσυμβατό και αισθητικό υλικό.

Σφραγίσματα με αμάλγαμα («μαύρα») πραγματοποιούνται σε σημεία που πρωταρχικώς αφαιρείται η τερηδόνα και το κενό αυτό αντικαθίσταται με αμάλγαμα, ένα υλικό όχι τόσο κομψό στην όψη, αλλά ιδιαιτέρως ανθεκτικό στις δυνάμεις και το χρόνο.

  • Ενδοδοντική θεραπεία
image-338092-endodontiki_therapeia.jpg

Προκειμένου να διατηρηθεί κάποιο δόντι, διενεργείται η γνωστή σε όλους απονεύρωση, κατά την οποία αφαιρείται ο πολφός του δοντιού, ένας μαλακός ιστός, που βρίσκεται μέσα στο δόντι και του παρέχει ζωτικότητα και αισθητότητα. Τα αιμοφόρα αγγεία, τα νεύρα και ο συνδετικός ιστός αφαιρούνται κατά τη διαδικασία της απονεύρωσης, εάν το δόντι έχει υποστεί μόλυνση ή φλεγμονή. Μετά την αφαίρεση όλων των μαλακών ιστών από τον πολφικό θάλαμο, στο κέντρο του δοντιού, καθώς και από τους ριζικούς σωλήνες, εμφράσσουμε τον απομείναντα χώρο με ένα ειδικό πλήρως βιοσυμβατό εμφρακτικό υλικό. Η απονεύρωση αποτελεί μια ευκαιρία να σωθεί ένα δόντι που σε διαφορετική περίπτωση θα έπρεπε να εξαχθεί. Βοηθά έτσι στη διατήρηση των φυσικών δοντιών που έχουν υποστεί σοβαρή βλάβη για πολλά ακόμη χρόνια.

Αισθητική οδοντιατρική

  • Αποτρύγωση
image-338093-apotrigosi.jpg

Ο καθαρισμός των δοντιών στοχεύει στην απομάκρυνση πέτρας και πλάκας από την επιφάνεια των δοντιών, αλλά και στην ανανέωση της σχέσης των ούλων με την οδοντική ουσία.

  • Λεύκανση
image-338094-leykansi.jpg

Η χρήση της λάμπας Philips ZOOM! προσφέρει ορατά και γρήγορα αποτελέσματα σε μια συνεδρία, με διαφορά από 3 έως και 7 χρωματικούς τόνους λευκότερα δόντια!

  • Όψεις ρητίνης/πορσελάνης
image-338095-opseis_ritinis1.jpg image-338096-opseis_ritinis2.jpg

Εύκολος και ανώδυνος τρόπος αισθητικής αποκατάστασης των δοντιών, διόρθωσης δυσχρωμιών και μικρών ορθοδοντικών προβλημάτων.

Προσθετική οδοντιατρική

  • Ολικές και μερικές κινητές αποκαταστάσεις.  Όταν για διάφορους λόγους έχει χαθεί μέρος των δοντιών ή ακόμη και όλα, οι ολικές ή μερικές οδοντοστοιχίες είναι μία από τις λύσεις που προτείνεται.

  • Κεραμικές/μεταλλο-κεραμικές ακίνητες προσθετικές αποκαταστάσεις.
    ​​​​​​​Είναι ένα κάλυμμα σε σχήμα δοντιού, που τοποθετείται πάνω στο δόντι, που έχει παρασκευασθεί (τροχιστεί). Στεφάνες-γέφυρες πορσελάνης με εσωτερικό μεταλλικό σκελετό, πορσελάνη ή ζιρκόνιο είναι τα υλικά που χρησιμοποιούνται για να εξασφαλίσουμε αισθητική, αλλά και λειτουργικότητα.
image-338097-prosthetiki.jpg image-338097-prosthetiki.jpg

Σε περίπλοκα περιστατικά, συνδυάζονται αρμονικά οι κινητές και οι ακίνητες αποκαταστάσεις, με γνώμονα πάντα την αισθητική και τη λειτουργικότητα, καθώς και την άνεση του ασθενή. 

image-338097-prosthetiki.jpg