ΠΑΙΔΟΔΟΝΤΙΑ

Επίτευξη και διατήρηση της καλής στοματικής υγείας

Η παιδοδοντία αφορά σε μία σειρά προληπτικών ενεργειών όπως οδηγίες στοματικής υγιεινής, απομάκρυνση πλακών, φθορίωση, προληπτικές εμφράξεις οπών και σχισμών (sealants), επανορθωτικές εμφράξεις, καθώς και εξαγωγή νεογιλών δοντιών.

Στο CRETA SMILE η οδοντίατρος Ιωαννίκη Τζωράκη δέχεται παιδιά όλων των ηλικιών, με σκοπό τη σωστή καθοδήγηση για την επίτευξη της καλής στοματικής υγείας, αλλά και για οποιαδήποτε θεραπεία.

Η ιατρός εφαρμόζει σύγχρονες μεθόδους διαπαιδαγωγικής διαχείρισης των παιδιών, με στόχο πάντα την αποτελεσματική θεραπεία, ενώ παράλληλος σκοπός είναι να αναπτυχθεί εμπιστοσύνη, έτσι, ώστε τα παιδιά μεγαλώνοντας να έχουν μια σωστή σχέση με τον οδοντίατρο.

Η πρώτη επίσκεψη στον οδοντίατρο συνίσταται να γίνεται σε ηλικία μικρότερη των 18 μηνών, ώστε να αξιολογηθεί ο κίνδυνος ανάπτυξης τερηδόνας, ενώ μέχρι την ηλικία των 3 χρόνων, το παιδί θα πρέπει να έχει αναπτύξει μία σωστή και αρμονική σχέση με τον οδοντίατρο, αλλά και με τον οδοντιατρικό εξοπλισμό.

Παράλληλα, η βιωματική παρουσίαση του σωστού τρόπου διατήρησης της στοματικής υγιεινής, όπως, επίσης, και ο επανέλεγχος του παιδικού οδοντικού φραγμού πραγματοποιείται κάθε 6 μήνες, οπότε και γίνεται ο καθαρισμός των δοντιών του παιδιού.​​​​​​​

image-338191-PAIDODONTIA.jpg

Με δεδομένο ότι οι αλλαγές στα δόντια των μικρών παιδιών είναι ταχείες, η επανεξέταση και ο προληπτικός έλεγχός τους δεν θα πρέπει να αμελείται.

Η ιατρός εξετάζει και  προλαμβάνει πιθανές οδοντικές και ορθοδοντικές βλάβες, ώστε το παιδί να έχει υγιή και όμορφα δόντια κατά τη διάρκεια και της ενήλικης ζωής του.

Παιδοδοντικές εργασίες:
1. Εμφράξεις οπών και σχισμών (προληπτικά σφραγίσματα-sealants)

image-338100-paidodontia1.jpg

2. Σφραγίσματα σε νεογιλά και μόνιμα δόντια
3. Εξαγωγές νεογιλών δοντιών και καθαρισμοί
4. Φθοριώσεις (πρόληψη τερηδόνας)

image-338101-paidodontia2.jpg

5. Απονευρώσεις νεογιλών δοντιών (πολφοτομές)
6. Συμβουλές από εξειδικευμένο ορθοδοντικό για ορθή καθοδήγηση της ανατολής των μόνιμων δοντιών